Starten på en karakteristisk og økonomisk designlinje

Den familieejede danske virksomhed Hedensted Gruppen A/S har eksisteret i 40 år og har skabt sig en position som en af verdens førende leverandører af produkter og tjenesteydelser til pelsavlerbranchen.

Produktsortimentet er bredt og omfatter bl.a. forskelligt udstyr til fodring, herunder HG Feeder-serien af dieseldrevne køretøjer med fodertank og pumpe til effektiv fodring i minkstaldene. Men i 2011 manglede Hedensted Gruppen en egentlig designlinje, og derfor tog de kontakt til Artlinco.

Kunde
Hedensted Gruppen

 

Ydelser
Kostoptimering, Produktdesign

 

hedensted-gruppen.dk

Opgave

Hedensted Gruppen ville gerne udfordres på deres eksisterende produktdesign, og arbejde sig frem mod en egentlig designlinje. I fællesskab valgte vi at tage afsæt i førnævnte minkfoderkøretøj, HG Feeder. Selve maskinen var allerede konstrueret, og udfordringen handlede derfor om at designe en ny afdækning, der kunne tilpasses den eksisterende grundkonstruktion.

Økonomien var en vigtig faktor, og derfor besluttede Artlincos designteam at koncentrere sig om nogle få elementer, som til gengæld skulle give det samlede produkt nogle markante kendetegn.

Sæt dig ordenligt på din stol!”  Sætningen har vi sikkert alle, på et eller andet tidspunkt i vores liv, hørt fra lærer eller forældre. Sandheden er dog, at den ordentlige siddestilling faktisk er, når du gentagne gange skifter position.

Løsning

Resultatet blev en kombination af Hedensted Gruppens karakteristiske kantede design, og nye, eksklusive farver til afdækningen. Samtidig satte vi fokus på brugervenligheden ved at gøre det muligt at få nemmere adgang til motoren. Et andet element i Artlincos designforslag var at fremstille fronten på maskinen med vakuumformning.

Et forslag, der i første omgang blev mødt med betænkelighed, men i dag har Hedensted Gruppen så gode erfaringer med den metode, at vakuumformning fremover forventes at blive brugt til flere dele af designet. Projektet var i det hele taget karakteriseret ved en åben og konstruktiv dynamik, og da Hedensted Gruppen endelig konstruerede den nye HG Feeder 1200, var der store smil hos begge parter.

Skal vi
hjælpe dig?

Lasse Jensen
Project Manager & Industrial Designer
lej@artlinco.com
+45 53 73 04 05

Se hvad
andre siger

BBC – The motorbike that thinks its a van

Jyllands-Posten – Praktisk og miljøvenlig elhest

Jyllands-Posten – Dansk Elscooter til storbyerne

Grøn Teknik – Hurtig, smidig og smart transport