Design af ergonomisk bandevogn

Mange virksomheder halter på innovation og produktudvikling, fordi ressourcerne ganske enkelt ikke er til stede internt i virksomheden.

Det var også situationen hos Virklund Sport, der med mere end 50 år på markedet er veletableret, men samtidig meget bevidste om behovet for at fastholde positionen gennem løbende innovation.

Kunde
Virklund Sport

 

Ydelser
Produktudvikling, Prototype, Indsigt og Analyse

 

virklund-sport.dk

a man using Virklund Sport's warehouse dolly cart (bandevogn)

Opgave

Virklund Sport kom til Artlinco med et ønske om at få udviklet en kran, der skulle sælges til sportshaller for at gøre det nemmere at flytte tunge bander.

Indsigt

Som det første element i Artlincos holistiske innovationsmodel blev der lavet en markeds- og brugerundersøgelse.

 

”Vi besøgte bl.a. en række haller, talte med inspektørerne, flyttede bander med de eksisterende bandevogne og skabte os i det hele taget et solidt indblik i problemstillingen og behovet,” fortæller kreativ direktør Søren X. Frahm.

 

Det grundige forarbejde afslørede til kundens overraskelse, at den oprindelige tanke om at udvikle en kran faktisk slet ikke var i trit med brugernes ønsker og behov.

Samtidig ville en kran kræve betydelige investeringer i produktionsudstyr hos Virklund Sport.

 

I stedet gik produktudviklerne hos Artlinco i gang med at designe en ny og langt mere ergonomisk bandevogn, der tilmed kunne produceres nemt og billigt på det eksisterende udstyr.

”Ved at bruge Artlinco til udviklingsprojekter som det med bandevognen er vi sikre på, at der kommer bedre idéer på bordet, end hvis vi selv skulle have stået for innovationsprocessen. I sidste ende betyder det, at vi kommer til at se meget bedre ud i kundens øjne – og det er guld værd.”

Peter Stampe – Adm. direktør, Virklund Sport

Løsning

Resultatet blev et produkt, der ifølge Søren X. Frahm er utrolig simpelt, men som samtidig er et fantastisk eksempel på, hvordan innovation mange gange handler om at se de små forbedringer frem for altid at ville revolutionere det eksisterende for enhver pris.

 

Med den nye bandevogn får idrætshallerne en effektiv og prismæssigt attraktiv mulighed for at forbedre deres arbejdsmiljø markant. Bandevognen sparer således halinspektører og medarbejdere for de mange gentagne, tunge løft, der hidtil har været en uønsket nødvendighed, når der skulle opstilles og nedtages bander i hallerne.

Den ergonomiske gevinst og den attraktive pris er gået rent ind hos hallerne, og salget af bandevognen er derfor gået rigtig godt, siger adm. direktør Peter Stampe fra Virklund Sport.

 

Han tilføjer, at bandevognen på kort tid er blevet det bedst sælgende produkt nogensinde hos Virklund Sport, og at man i dag har nået en markedsandel på hele 67 procent hos de danske idrætshaller. I det hele taget har samarbejdet med Artlinco ifølge Peter Stampe været en stor succes.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36