Når bæredygtighed, køreglæde og godt design mødes

Ambitionerne var sat højt fra start hos Black Iron Horse, da de luftede de første tanker om at skabe en nyfortolkning af deres ikoniske, baghjulsstyrede ladcykel Den Sorte Jernhest. Artlinco blev partner i dette projekt og var med hele vejen, fra de første idéer blev luftet til udvikling af konceptet, analyse, design, leverandørkontakt og konstruktion.

 

I visionerne fra Black Iron Horse lå ønsket om at skabe en ny, moderne udgave af Den Sorte Jernhest som både kunne produceres bæredygtigt, køre på el, have høj sikkerhed og være nem at laste. Samtidig med at skulle have et andet udtryk og nyt stel, skulle udtrykket fra den gamle model stadig afspejles.

Udviklingen af en ny ladcykel tog sit afsæt i ønsker fra brugerne om en optimering  og samtidig skulle den appelere mere til både mænd og kvinder. Den skulle ikke blot være et bæredygtigt transportmiddel, men også bæredygtig i forhold til materialer.

 

Teknisk skulle cyklen også have de bedste komponenter og  kunne rumme meget, men fylde lidt på vejen. Fokus var at gemme tekniske komponenter for at sørge for et rent udtryk.

 

Artlincos opgave har været at styre alle processer i designet samt alt fra tekniske komponenter, stel, integrationer, plast og køretekniske egenskaber.

Kunde
Black Iron Horse

 

Ydelser

Indsigt, Analyse, Konceptudvikling, Design, Konstruktion

 

blackironhorse.com

Black Iron Horse 3 color variations

Opgave

Opgaven blev at sørge for, at design og funktionalitet kom til at gå hånd i hånd. Det var fortsat vigtigt for Black Iron Horse, at cyklen både var let at styre, sikker at køre på, at kvaliteten var i top og at bæredygtighed var indtænk i designet.

 

En opgave var at få integreret og gemt komponenter af vejen, for at sikre et stilrent udtryk. Ligeledes skulle stellet fortsat være konstrueret af stål i den rette konstruktion og form for at sikre holdbarheden og køredynamik.

Et aspekt af at sikre bæredygtig produktion, var at blive ved med at få så mange dele som muligt produceret i Danmark. I dette henseende skulle der også arbejdes med at anvende genbrugsplast til ladet, og finde ud af, hvordan man kunne minimere plastrester ved støbningen.

 

Ikke mindst var det i konstruktionen af ladet også nødvendigt at arbejde med, hvordan ladet kunne rumme op til 3 børn og bagage. Dette samtidig med at cyklen ikke måtte være bredere, end at den stadig kun optog rimelig plads på cykelstier og ved parkering.

A man riding Black Iron Horse

Indsigt

Planerne fra Black Iron Horse om udviklingen af en ny ladcykel tog afsæt i, at kunderne havde ønsket en optimering af ladcyklen på flere områder. Det tog de til sig, og på den baggrund kunne udviklingen tage sin spæde start.

Baggrunden og behovet for en nyudvikling af en ladcykel opstod også, fordi miljø og bæredygtighed blev et endnu større fokus hos Black Iron Horse. Samtidig med at kunne transportere sig rundt på en grøn måde, skulle selve cyklens komponenter også optimeres i forhold til det grønne aftryk.

Black Iron Horse storage

“I krydsfeltet mellem design, sikkerhed og bæredygtighed kører PONY. Vores gentænkning af den baghjulsstyrede ladcykel.”

 

BLACK IRON HORSE

Løsning

Ladcyklen Black Iron Horse indtog scenen i sommeren 2019 med sine enkle, rene linjer, grønne klæder og visioner. En af de ting, som der blev brugt meget tid på under udvikling, var ladet i genbrugsplast. Ud over at selve materialet er mere bæredygtigt, blev andelen af anvendt materiale også nytænkt.

 

I støbeprocessen ville der normalt være en del restplast tilovers, men det skulle ikke gå til spilde. Derfor er sæderne bl.a. skabt ud fra disse rester og spildet minimeret yderligere til gavn for miljø og økonomi.

 

Logoet har også fået en ny og mere fremtrædende plads og er også støbt ind i ladet. Cyklen er blevet mere moderne og taler både til mænd og kvinder. Der er bl.a. kommet flere muligheder i forhold til at vælge farver på både stel og lad.

Stålrammen er designet, så den går hele vejen om ladet, og på den måde giver det ekstra beskyttelse ved kollisioner. Kassen kan rumme 3 børn, selvom den kun har en livvide på 85 cm. Baghjulsstyringen og designet på stellet sørger også for at desto mere last, desto større stabilitet.

 

Med flere komponenter skjult har Black Iron Horse tydeligt fået lov at vise sine fine former. Lygterne er integreret, batteriet skjult, ledninger skjult i stellet og møtrikker gemt af vejen.

 

Køreglæde og -dynamik er i top og CO2 aftrykket i bund ved Black Iron Horse.

A woman riding black iron horse electrical bike with her children
Black Iron Horse all black color

Vil du høre mere?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36