Multifunktionel, elegant håndbetjening skabt ud fra brugernes behov

LINAK® og Artlinco arbejdede tæt sammen for at virkeliggøre LINAK’s ønske om at skabe en elegant og innovativ håndbetjening til elevationssenge.

 

Første skridt var at få mere indsigt i, hvad brugerne faktisk ønskede, og hvilke pains de havde i forhold til eksisterende håndbetjeninger.

Desuden var det essentielt med en elegant design, som betød at brugerne ville have betjeningen liggende fremme, og at den var mere end bare en enhed til at elevationsstyring.

 

På den baggrund blev fokus i udviklingsarbejdet at skabe en visuelt smuk betjening, som samtidig havde mulighed for stor tilpasning til den enkelte brugers behov.

Kunde
LINAK®

 

Ydelser

Indsigt og Analyse, Konceptudvikling, Design, Konstruktion

 

linak.com

Linak HC40 Frame 1

Opgave

Hovedopgaven blev at udvikle en håndbetjening, som skulle møde slutbrugernes behov, ud fra den indsamlede viden og data fra brugere af elevationssenge. Det var essentielt for LINAK® at udvikle en betjening, der passede ind i soveværelset funktionelt, æstetisk og udtryksmæssigt.

 

Betjeningen skulle være multifunktionel for at møde de behov, som brugerne udtrykte. Derfor skulle funktionerne fra en traditionel håndbetjening kombineres med nye funktioner og i en ny indpakning.

Inden design- og udviklingsprocessen gik i gang, blev der lavet en omfattende brugerundersøgelse. Ud fra denne indsigt blev der fokus på følgende ting: brugertilpasning, ergonomi, funktioner og design.

 

En af udfordringerne var at løse brugernes pains i forhold til elementer, der ikke var direkte forbundet til det at have en elevationsseng. Herunder bl.a. at kunne orientere sig om natten og se klokken.

Indsigt

Ud fra indsigt omkring brugeradfærden blev det bestemt at udvikle HC40 FRAME™ i 2 varianter for at møde kundegruppernes behov. Her skulle der være fokus på en difference i prisen samt funktionerne.

Ud over at brugerne skulle kunne tilpasse deres HC40 FRAME™-betjening, var der også et behov for at virksomhederne skulle tilpasse dem. På den måde kunne de give virksomhederne mulighed for at tilpasse betjening til bestemte brands eller senge-serier.

Linak HC40 Frame 5

“It is Nordic Design at its best, using input from a comprehensive user survey”

LINAK

Løsning

På baggrund af brugerindsigt, analyse og prototype-tests blev HC40 FRAME™ håndbetjeningen udviklet i 2 varianter; Advanced og Standard. Advanced indeholder større muligheder for brugertilpasning samt flere features, mens Standard er til den prisbevidste forbruger.

 

De adskiller sig ved at Advanced har en skærm med intelligent lys, hvor genvejene kan brugertilpasses. Ligeledes har den nattelys der aktiveres ved at ryste den, og derfor gør det nemt for den søvndrukne bruger at orientere sig om natten.

Advanced har mulighed for at brugeren kan bruge betjening som alarm via en senge-massage samt at tjekke klokken på skærmen, som har et behageligt nattelys.

 

Både Advanced og standard er trådløse, har samme lækre design med en sort, mat overflade og metalramme.

 

Advanced kan tilpasses af virksomhederne med logo og på begge kan farven på selve betjeningen tilpasses, så den passer til en bestemte serie eller brand.

Linak HC40 Frame 4 colors: white, blue, gray, black

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36