Starten på en karakteristisk og økonomisk designlinje

Den familieejede danske virksomhed Hedensted Gruppen A/S har eksisteret i 40 år og har skabt sig en position som en af verdens førende leverandører af produkter og tjenesteydelser til pelsavlerbranchen.

Produktsortimentet er bredt og omfatter bl.a. forskelligt udstyr til fodring, herunder HG Feeder-serien af dieseldrevne køretøjer med fodertank og pumpe til effektiv fodring i minkstaldene. Men i 2012 manglede Hedensted Gruppen en egentlig designlinje, og derfor tog de kontakt til Artlinco.

Kunde
Hedensted Gruppen

 

Ydelser
Kostoptimering, Produktdesign

 

hedensted-gruppen.dk

Hedensted Gruppen Feeder 65M 2

Opgave

Hedensted Gruppen ville gerne udfordres på deres eksisterende produktdesign, og arbejde sig frem mod en egentlig designlinje. I fællesskab valgte vi at tage afsæt i førnævnte minkfoderkøretøj, HG Feeder. Selve maskinen var allerede konstrueret, og udfordringen handlede derfor om at designe en ny afdækning, der kunne tilpasses den eksisterende grundkonstruktion.

Kostprisen var en vigtig faktor, og derfor besluttede Artlincos designteam at koncentrere sig om nogle få, men vigtige funktionselementer, som til gengæld skulle give det samlede produkt nogle markante kendetegn.

I forhold til de tegninger, vi fik, var der stort set intet, som skulle ændres. Det var klar til at blive implementeret på det færdige produkt.

Kim Christiansen, ansvarlig for produktudvikling, Hedensted Gruppen

Løsning

Resultatet blev rotationsstøbte afdækninger der samtidig fungerde som tank til hhv. vand, olie og hydraulikvæske. Valget muliggjorde en kombination af Hedensted Gruppens karakteristiske kantede design med nogle mere bløde og venlige former. Samtidig satte vi fokus på brugervenligheden ved at gøre det muligt at få nemmere adgang til motoren.

Rotationsstøbningen blev i første omgang mødt med betænkelighed, men i dag har Hedensted Gruppen så gode erfaringer med den metode, at det fremover forventes at blive brugt til flere dele af designet. Projektet var i det hele taget karakteriseret ved en åben og konstruktiv dynamik, og da Hedensted Gruppen præsenterede den nye HG Feeder 65M, var der store smil hos begge parter.

Hedensted Gruppen Feeder 65M 3

Skal vi
hjælpe dig?

Lasse Jensen
Project Manager & Industrial Designer
lej@artlinco.com
+45 53 73 04 05