IBEX – hvor brugerfokus og agilitet forenes i et enestående førstehåndsindtryk

Black Iron Horses ladcykler har indtil nu udelukkende været baghjulsstyrede, modsat andre trehjulede ladcykler. Dette har været med til at positionere deres ladcykler som nogle af de mest agile og stabile cykler på markedet og appellerer derfor i høj grad til familier i byområder.

 

Dog fremkalder det første møde med en baghjulsstyret Black Iron Horse oftest én af to forskellige reaktioner: Enten begejstring over den uovertrufne manøvrering eller forvirring over tilvænningen til en ny køreoplevelse, hvor nogle brugergrupper finder denne tilvænningsperiode for lang og fravælger af samme grund cyklen.

Derfor besluttede Black Iron Horse, som en reaktion på feedbacken fra kunderne, at gå til Artlinco med ønsket om at udvikle en ny eldrevet ladcykel, som skulle være nemmere at køre på for førstegangsbrugere og være med til, at minimere fravalget fra kunderne på både det nordiske og internationale marked.

 

Fokus for udvikling af cyklen skulle være at skabe det bedst mulige førstehåndsindtryk. Dette skulle være en cykel som førstegangsbrugere finder nemmere at køre på og hvor køreoplevelsen ikke kræver en længere tilvænningsperiode – således kan alle brugergrupper uden besvær kan tage cyklen med ud på eventyr.

Kunde
Black Iron Horse

 

Ydelser

Analyse, Konceptudvikling, Design, Konstruktion

 

blackironhorse.com

Opgave

Når vi som forbrugere køber et produkt, danner vi et indtryk af produktet inden for få sekunder. I udviklingen af IBEX har vi bevidst arbejdet med førstehåndsindtrykspsykologi, first meeting psychology, baseret på feedback fra brugerene.

 

En af de centrale faktorer var ergonomisk design, hvor cyklen skulle være mere komfortabel og nemmere at køre på. Ved at placere hjulet forrest i stedet for bagerst, opnåede vi bedre manøvredygtighed og stabilitet, som vil give brugeren en mere behagelig og tryg følelse fra begyndelsen – hvilket er afgørende for et positivt første indtryk.

 

Vi var også opmærksomme på den visuelle appel, idet ladcyklens udseende spiller en vigtig rolle i førstehåndsindtrykket. Vi valgte æstetiske farver, stilfuldt design og strømlinede komponenter, der sikrer at cyklen er i samme stil med Black Iron Horse’s eksisterende sortiment, for at skabe et moderne og attraktivt udseende, der vil tiltrække potentielle købere.

Brugervenlighed var en anden vigtig faktor. Vi sørgede for, at betjeningsknapper og kontrolmekanismer var intuitive og nemme at forstå. Ved at lytte til brugerenes oplevelser og reaktioner kunne vi identificere eventuelle udfordringer eller forbedringer, der kunne bidrage til at skabe et bedre førstehåndsindtryk og reducere tilvænningsperioden.

 

Vores indsats for at målrette førstehåndsindtrykspsykologien i udviklinen af den forhjulsførende ladcykel har hjulpet os med at skabe en ladcykel, der ikke kun imødekommer brugernes behov, men også skaber en øjeblikkelig appel og glæde ved brugeren.

Indsigt

Som en ny cykel i sortimentet ønskede Black Iron Horse, at den skulle have et tydeligt slægtskab til de forhenværende cykler hvad angik design, sikkerhed, holdbarhed og bæredygtighed. Samtidigt lød opgaven også på at gøre cyklen mere kompakt og give den en bedre køreoplevelse og agilitet end de forhjulsstyrrede konkurrenter. Hvortil alt dette skulle indtænkes i en cykel med et lavere prispunkt end de eksisterende Black Iron Horse cykler.

Baggrunden og behovet for en nyudvikling af en ladcykel opstod også, fordi miljø og bæredygtighed blev et endnu større fokus hos Black Iron Horse. Samtidig med at kunne transportere sig rundt på en grøn måde, skulle selve cyklens komponenter også optimeres i forhold til det grønne aftryk.

Løsning

Med udgangspunkt i ønsket om en ladcykel, som appellerer til et bredere publikum, er IBEX udviklet med styring på forhjulene som det opleves på en traditionel cykel. På IBEX er forhjulene dog mindre hvilket gør cyklen utrolig nem at dreje samtidigt med at den totale bredde holdes til at minimum. Ligeledes er længden på cyklen forkortet, hvilket er med til at gøre hele konstruktionen ekstremt kompakt og agil.

 

Gemt væk under ladet finder man et affjedringssystem, som hjælper føreren med at holde cyklen rolig under kørsel på ujævne overflader. Multi-fjeder systemet afhjælper både stød fra brosten og kloakdæksler, men det hjælper også med at give en komfortabel oplevelse når man drejer i fart. Som passager er dette med til at give en ophøjet køreoplevelse fordi rystelser og hårde bump optages i affjedringen i stedet for rygraden.

Som med Black Iron Horses eksisterende cykler, er ladet lavet af genbrugsplast og, det der under normale omstændigheder ville blive til spildmateriale, bliver i støbeprocessen til sæderne i ladet. Genbrugsmaterialerne, som ladene laves af, består bl.a. af affald fra husstande, brugte fiskenet eller brugt kunstgræs.

 

Stellet deler samme design DNA som de andre Black Iron Horse cykler, hvor rammen omfavner ladet og skaber første beskyttende barriere i tilfælde af uheld og kollisioner. Opbygningen af stellet er nytænkt og optimeret til transport så der kan være ca. 3 gange så mange cykler på en sending, hvilket både er en økonomisk og miljømæssig gevinst.

Vil du høre mere?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36