Siana – Overvågning af tilstande og forudsige fejl i produktionsmaskineri

Siana er et tech-startup, der gennem indsamling af vibrationsdata kombineret med kunstig intelligens overvåger sundehedstilstanden og forudsiger fejl i produktionsmaskineri. Som et resultat heraf bliver virksomheder/produktionslederen underrettet om fejl på udstyret, før det fejler, og dermed kan nå at planlægge og udføre forebyggende service og reparation. Dette sparer tid og betydelige omkostninger på både reservedele og tab af råvarer.

 

Plug’n’play-installationen af sensorenhederne tager få minutter og vil hurtigt gøre dig i stand til at implementere forudsigelig vedligeholdelse/predictive maintenance i din produktion, på dit ventilationssystem eller hvor der er behov for stabil og pålidelig drift.

 

Systemet består at en fysisk sensorenhed, der monteres på maskineri og opsættes med vejledning fra Siana-appen. Når den er installeret, samler enheden driftsdata fra maskinen, sender de til skyen og kører autonom ML-baseret dataanalyse på maskinen. De første to uger, lærer systemet den enkelte maskines særegnede vibrationsmønster – hvorefter denne ‘vibrations-DNA’ bruger som benchmark.

Hvis systemet oplever forandringer i vibrationsprofilen, tyder det på kommende problemer med maskineriet, og en alarm sendes til relevante personer. Alt der derefter skal gøres er at servicere udstyret.

 

Med en intuitiv webplatform kan alt virksomhedens maskineri og den overordnede sundhedstilstand af din produktion hurtigt overskues. Dette giver en nem og overskuelig oversigt over tilknyttede maskiners sundhedstilstand, og mulighed for at dykke helt ned i maskinens vibrationsmønstre, hvis man gerne vil nørde helt ned i data.

Kunde
Siana

 

Ydelser

Indsigt, Analyse, Konceptudvikling, Design, Konstruktion

 

siana.ai

Opgave

Artlincos opgaven bestod i at sikre, at designe og udvikle sensorenheden og sikre at konstruktion og funktion lever op til de forhold der er i produktionsvirksomheder. Hovedfokus lå på at sikre, at enheden kunne modstå indtrængende elementer såsom vand og støv, da den skulle placeres på produktionsmaskineri i barske miljøer.

 

 

Valget af materiale var af afgørende betydning, da det var nødvendigt at konstruere en enhed, der var ekstremt holdbar, selvom den var relativt lille i størrelse. Enheden skulle kunne monteres på produktionsmaskiner i forskellige størrelser, hvilket krævede en kompakt udformning.

 

 

For at opfylde disse krav blev der foretaget en omhyggelig vurdering af materialer, for derved at sikre at valgte materiale kombinerede holdbarhed, hygiejne, modstandsdygtighed over for vand, støv og forskellige rengøringsmidler samt en lille fysisk størrelse.

Idet sensoren består af forskellige komponenter, blev det nødvendigt at integrere et tætningssystem omkring de følsomme komponenter for at forhindre indtrængning af vand og støv. Dette sikrede, at enheden kunne fungere pålideligt selv under ugunstige forhold.

 

 

Desuden blev der lagt vægt på at sikre, at sensorfunktionerne var præcise og pålidelige samt sikre at antennen fik optimale betingelser. Uden signal – ingen data.

Løsning

Løsningen kombinerer en robust plade i rustfrit stål, en tætningsmekanisme med gummipakning og et stærkt POM-plastikhylster med gitterkonstruktion. Resultatet er en IP69K sikker sensor, der kan modstå udfordringerne i hårde miljøer, herunder indtrængende væsker og vibrationsudsættelse, samtidig med at den leverer pålidelige dataindsamlinger og sikrer, at elektronikken er beskyttet.

Siana er allerede at finde mange steder i danske produktionsvirksomheder, og har i skrivende stund allerede forhindret en række produktionslinje-nedbrud, med store besparelser til følge.

 

Se mere om implementeringen af Siana hos Strøjer Tegl her.

Vil du høre mere?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36