Hvordan designer man en el-scooter med et 750 liters varerum?

Både i Danmark og internationalt kommer der stadigt nye tiltag, der har fokus på at gøre miljøet en tjeneste. Det indebærer bl.a. miljøzoner i byerne, der begrænser brugen af motoriserede køretøjer.

Hvis man som EWII ønsker at tænke nyt og være med til at udvikle, producere og markedsføre miljøvenlige produkter og ydelser, er et oplagt sted at starte derfor transportsektoren.

Kunde
TREFOR A/S (nu EWII)

 

Ydelser

Full-service, Indsigt og Analyse, Konceptudvikling, Forretningsudvikling, Konstruktion

 

tripl.com

a man driving Tripl Electric cargo scooter

Opgave

EWII kontaktede derfor Artlinco med en idé om at udvikle en gamechanger inden for grøn varetransport, som skulle kombinere fremtidens visioner omkring el-køretøjer med et spændende og nytænkende design.

Målet var derfor et el-drevet køretøj til let varetransport i byområderne, hvor designet kunne varieres og på den måde tilpasses forskellige markeder.

Indsigt

Artlinco arbejder altid ud fra et faktabaseret perspektiv. Scooteren er derfor udviklet i krydsfeltet mellem tekniske muligheder, lovgivningsmæssige krav og brugernes behov og ønsker. Det var bl.a. helt oplagt at undersøge ergonomiske forhold, for at give scooterførerne en sund og behagelig arbejdsdag.

Også derfor besluttede vi at placere batterierne lavt på scooteren, og ændre placeringen af fødderne, så man både får det optimale ud af pladsen og en behagelig siddestilling til føreren.

“TRIPL is the best proof that innovative design and environmentally friendly energy go hand in hand. In this way TRIPL is a real gain for traffic within urban green zones”

Knud Steen Larsen, CEO, EWII

Løsning

Gennem en høj grad af innovation inden for brugeranvendelse, design og fleksibilitet blev løsningen efter tre års udviklingsarbejde den unikke trehjulede scooter, TRIPL. Det første el-køretøj af sin slags, som udover at have et unikt design er til stor gavn for miljøet.

Artlinco har været med i hele processen, og bidraget med bl.a. analyse, strategiafklaring og udarbejdelse af business case, koncept, innovation og design, prototypekonstruktion og test samt leverandørudvælgelse -og forhandling. En vigtig rolle har været projektkoordinationen, som har skullet binde typegodkendelse, teknik, design, brugerbehov, kostpriser og dermed forretning sammen.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36