Indsigt og fokus hjælper Unibaler med at sætte nye standarder

Da Artlinco blev kontaktet, var der ingen fysiske produkter, men en klar målsætning om at udvikle ballepressere, der sikkert og nemt kunne komprimere forskellige emner som pap, plast og andet affald.

Samarbejdet gik derfor hele vejen fra idegenerering til design, produktion og branding af ballepresserne og virksomheden.

Kunde Unibaler A/S

 

Ydelser
Indsigt og Analyse, Design og konstruktion, Branding, Kommunikation

 

unibaler.dk

Balepresser - unibaler different models: UX30, UX20, UX10, UX5, UX4, UX3

Indsigt og analyse

I projektets start blev der lavet en analyse af markedet, brugernes pains og de parametre, hvor Unibalers ballepressere skulle adskille sig fra de eksisterende på markedet.

 

Denne indsigt og analyse gav et klart billede af, hvilke områder det var fordelagtige at koncentrere sig om.

Da virksomheden havde store ambitioner, blev det valgt, at ballepresserene skulle være førende på pris, sikkerhed, afbinding, logistik samt styring. Det blev også startskuddet til et patenteret system til at binde ballen, for at gøre håndtering endnu lettere, hurtigere og sikrere.

Unibaler logo

Design og konstruktion

Unibalers ballepressere er designet og konstrueret, så de er optimeret i forhold til transport og nemt kan flyttes rundt vha. en palleløfter. Designet gør den let at betjene og sørger for, at sikkerheden er i top – faktisk på et højere sikkerhedsniveau end det påkrævede.

 

Analysen viste nemlig, at en del brugere havde en stor frygt for at komme til skade eller gøre noget forkert med så stor og kraftfuld maskine. Dette blev der taget hensyn til i designet ved at gøre styringen enkel og brugssituationen så intuitiv som mulig.

En anden smart ting er, at alle ballepressere fra Unibaler er under 2500 mm i højden, hvilket gør, at presseren kan sendes rundt i hele Europa med standard lastbiler, og der skal ikke eftermonteres cylindere mv.

 

Det var ligeledes vigtigt, at der var genkendelighed imellem de forskellige Unibaler modeller, på trods af deres forskellige størrelser og kapacitet. Dette kommer bl.a. til udtryk i den stærke gule farve på håndtaget, der indikerer, at det er her, man skal åbne maskinen. Lågerne bærer også det samme facetterede udtryk på tværs af modellerne, så der ikke er tvivl om, at man står overfor en Unibaler.

Med designet og konstruktionen af den kraftfulde ballepresser blev brugernes pains og udfordringer løst i forhold til sikkerhed, intuitivt brug, transport, flytning og styring.

Branding og kommunikation

Brandingen for Unibaler A/S var fokuseret på både ballepresserne samt materialet omkring. Navnet skulle fungere på både dansk, engelsk og tysk og skulle klart fortælle, hvad virksomheden leverer.

 

Vi vidste, at maskinerne kom til at stå i udsatte miljøer, hvor de får nogle “tæsk” i hverdagen. Derfor blev der valgt en farvepalette, der også ser frisk ud, selvom den får nogle ridser og mærker.

Farvevalget på ballepresserne understreger styrke og holdbarhed og adskiller sig markant fra andre pressere på markedet – der er ingen tvivl om, at man står overfor en Unibaler.

 

Det nye logo fortæller ligeledes en historie om styrke, og noget der bliver “presset sammen”, og det var vigtigt, at det blev så simpelt i udtrykket, at det kunne fungere i sort og hvid. Den stærke gule farve blev brugt som gennemgående blikfang og skaber en let genkendelighed.

Unibaler website homepage
Unibaler yellow, grey, white, black

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36