Bevægelse og komfort i én ergonomisk pakke

”Sæt dig ordenligt på din stol!”. Den sætning har vi sikkert alle sammen hørt (og rullet øjne af). Hvad vi skulle have vidst som børn er, at den ”ordentlige” siddestilling faktisk er, når du ofte skifter position.

Med den viden udviklede Artlinco i samarbejde med Vela, der er specialister i arbejdsstole, en løsning, hvor stolen gør alt arbejdet for dig.

Kunde
Vela

 

Ydelser
Konceptudvikling, Produktdesign, Konstruktion

 

vela.dk

Vela Active Rest Technology

Opgave

Vela havde en vision, der gik ud på at skabe verdens bedste siddeteknologi. Derfor var der både et stykke analysearbejde, og selve designopgaven at gå i gang med.

Først skulle vi undersøge fysiologiske og ergonomiske aspekter, og derefter, hvordan den indsigt kunne gå op i en højere enhed med et funktionelt og flot design.

Indsigt

En utroligt vigtig brik i projektet, nemlig de fysiologiske målinger, der førte til stolens ergonomiske fordele, blev udført af Anybody Technology. Anybody Technology var en aktiv og vigtig samarbejdspartner, og med deres data fik vi klart og tydeligt dokumenteret, hvad vi skulle arbejde videre med.

Vi skulle finde balancen mellem at være aktiv, men stadig komfortabel. Den indsigt vi fik i analysefasen, hjalp Artlinco og Vela med at skaffe et solidt beslutningsgrundlag for stolens visuelle og funktionelle udformning.

“Det tætte samarbejde mellem os og Artlinco igennem konstruktionsfasen har sparet os for mange loops og har fået et bedre produkt ud over rampen langt tidligere end det ellers var muligt.”

Carsten Poulsen, Director Feeding

Løsning

Vela-stolen, der fik navnet Activerest, blev udviklet med en lang række features, der gør den helt unik. Stolen har et patenteret loop, der giver en konstant skiftende positur, så man får den mest ergonomisk korrekte siddestilling – og så er den behagelige at sidde i. Samtidigt kan den programmeres, så den passer perfekt til personen, der sidder i den. Funktionerne i Activerest gør, at brugeren får op til 14 % ekstra muskelaktivitet, sammenlignet med en regulær kontorstol.

Det betyder færre smerter, færre sygedage og i sidste ende højere effektivitet. Drømmen er altså godt på vej til at gå i opfyldelse for Vela, og producenten, der vælger at inkorporere stolens patenterede teknologi, får en helt unik mulighed for at differentiere sig fra konkurrenterne.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36