Optimeret emballagedesign gav færre produktionsstop og bedre brugeroplevelse

I produktionen af kosttilskud er det ikke kun indholdet i æsken, der skal fungere optimalt. Ligeledes har emballagens design og funktionalitet betydning for både kunden og i produktionen.

Så hvordan redesigner man en ikonisk emballage, så den stadig udtrykker det samme og samtidig afhjælper problemer i produktionen samt gør brugeroplevelsen endnu bedre?

Kunde
Berthelsen Naturprodukter, Dansk Farmaceutisk Industri a-s

 

Ydelser
Formgivning, Emballage, Produktionsoptimering

 

dkpharma.dk

90 tabletter beta factor

Opgave

Med ønsket om at få redesignet emballagen, kontaktede de Artlinco for at få assistance og viden omkring mulige løsninger på udfordringerne.

 

Udfordringen var at få ændret måden, man åbnede og lukkede emballagen, da den eksisterende udformning, med det foliehængslede låg, medførte for mange produktionsstop. Yderligere var der et ønske om at gøre emballagen nemmere at åbne for folk med f.eks. nedsat funktionalitet i fingrene.

Et redesign ville løse problemet med at emballagen forsinkede produktionen og skulle gøre åbning lettere for kunderne.

 

Fokus var dog også på, at den nye emballage skulle kunne køre på deres eksisterende pakkelinje, hvilket betød, at de overordnede dimensioner var forholdsvis låste.

Ved at optimere emballagen opnåede man en mere effektiv fyldelinje og en bedre brugeroplevelse. Samtidig med at den brandikoniske genkendelighed blev bevaret.
Brethelsen kosttilskud silicium

Løsning

Samarbejdet resulterede i Berthelsens nye, og stadig sekskantede emballage, der med sit nye design og låg alligevel beholdt sin genkendelighed, men samtidig fik en ny og effektiv anbrudssikring.

 

Disse ændringen betød, at designløsningen havde effekt for både kunder og i produktionen, hvor der nu kunne fjernes spildtid, når den tidligere emballage kunne forårsage stop på produktionslinjen.

I designprocessen har der også været tænkt på, at brandets fokus på kvalitet skulle afspejles i emballagens form og design.

 

Der blev også fremlagt en række forslag til variationer, der skulle gøre genkendelse let for kunden – hurtigt og fra afstand.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36