Hvordan får man en ny grafisk profil til at afspejles i produktsortimentet?

Virksomhedens produkter bruges i en lang række brancher og er bl.a. kendetegnet ved stor effekt, nem betjening, høj sikkerhed og et lavt støjniveau. Efter at have fået opdateret virksomhedens grafiske profil hos et reklamebureau, ønskede Bramidan at implementere den nye profil i produktprogrammet.

En opgave, der krævede en bredere og mere industrielt forankret tilgang end en ”traditionel” grafisk designer kan imødekomme.

Kunde
Bramidan

 

Ydelser
Data, Indsigt og Analyse, Konceptudvikling, Skitsering

 

bramidan.dk

Bramidan x30 machine

Opgave

Artlinco blev bedt om at komme med et diskussionsoplæg, der kunne bruges som inspiration i den interne beslutningsproces.

Med afsæt i Bramidans storsælgende ballepresser X30 gik vi i gang med vores hvad der kan betegnes som ”struktureret kreativitet”.

Indsigt

Der blev arbejdet systematisk med først at analysere markedet ud fra et grafisk perspektiv. Artlincos designere analyserede sig eksempelvis frem til, hvilke farver og farvekombinationer der prægede konkurrenterne, og hvor Bramidan med det eksisterende udtryk placerede sig i det felt.

 

Efterfølgende udarbejdede vi en lang række farvekombinationer for henholdsvis ballepresserens krop og døre, ligesom praktiske faktorer som farvernes signalværdi og gangbarhed i beskidte miljøer blev taget i betragtning. Ud af en samlet palet på 45 kombinationer gav vi herefter en begrundet anbefaling af 9 forskellige farvevalg.

For at sikre et visuelt særkende for Bramidans produkter tog vi efterfølgende fat på de øvrige elementer, der er med til at skabe produkternes samlede designsprog. Det gjaldt først og fremmest grafiske detaljer som navn, logo og produktbetegnelse, der alle blev udnyttet på forskellige kreative måder.

 

Sidst (men ikke mindst) udnyttede Artlincos designere deres industrielle tilgang til også at give nogle kreative bud på, hvordan selve produktet med relativt små midler kunne opdateres. Der blev for eksempel designet et bud på et nyt greb til ballepresserens frontlåge.

Bramidan wastepresser measurements
”Det her var meget mere end et spørgsmål om grafisk talent og god smag. Det handlede om en faglig kompetence og en markedsmæssig indsigt, der gik langt ud over fingerspitzgefühl, og som i sidste ende sikrede os et godt udgangspunkt for selv at komme frem til en løsning, der imødekommer såvel de økonomiske hensyn som ønskerne fra de involverede afdelinger hos Bramidan.”

Henrik Dueholm Madsen – Adm. Direktør, Bramidan

Løsning

Det oplæg, som vi herefter præsenterede for Bramidans ledelse var med andre ord en 100 % makeover af det eksisterende design. Det videre forløb handlede derfor om at teste mulighederne og sammenholdt med de økonomiske aspekter af de forskellige forslag at vælge til og fra. I sidste ende blev omkring en tredjedel af vores oplæg implementeret på X30 ballepresseren. Blandt andet blev de forskellige designstickers valgt fra ud fra en omkostningsbetragtning, mens Bramidan til gengæld valgte at implementere løsningen med at ændre farve på de dele, der leveres af eksterne samarbejdspartnere.

”Artlincos designmæssige brush-up af vores produktpalet har været utrolig effektivt,” fortæller Bramidans administrerende direktør Henrik Dueholm Madsen, der gennem processen oplevede, hvordan Artlincos strategiske og strukturerede tilgang til det at implementere et visuelt særkende til et produktsortimentsatte sit markante præg på resultatet.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36