Konceptudvikling til kabelbindermaskiner

Da Roblon kontaktede Artlinco, oplevede de en ny kabeltrend, hvor kabler og fibre på eks. lysledere blev tyndere og tyndere. Det øgede risikoen for, at de tynde kabler blev bundet for stramt og fibrene simpelthen blev ødelagt.

Der var altså behov for at tænke helt nyt og finde en løsning, der levede op til nutidens kabler.

Kunde
Roblon

 

Ydelser
Indsigt og Analyse, Teknologiscreening, Konceptudvikling

 

roblon.com

Roblon CB-2 Tension control

Opgave

For at imødekomme de nye kabler på markedet, lød opgaven på at finde frem til en løsning, der kunne måle garnspændingen under drift, uden at ændre på selve kabelbindermaskinen.

Sådan en løsning ville betyde mindre spild og mere effektivitet.

Indsigt

Artlinco undersøgte først alle relevante brancher og teknologier, for at søge inspiration.

Efter grundigt at have researchet, idéudviklet, tegnet og målt fandt vi frem til den løsning, der fungerede absolut bedst.

Gennem innovation og samarbejdet med Artlinco, kunne Roblon introducere en gennemtænkt og testet løsning der aldrig før var set, og dermed understrege deres ledende position på markedet.

Løsning

Der blev udviklet en dyse, som opsamler de nødvendige data og måler garnspændingen under drift vha. fintfølende sensorer. På den måde kan garnspændingen nu justeres med det samme, hvis der opstår problemer. Sådan er der nu de bedste forudsætninger for helt at undgå for stramt bundne kabler, og samtidigt får kunderne mulighed for at dokumentere kvaliteten af et produceret kabel.

Gennem innovation og samarbejdet med Artlinco, kan Roblon introducere en gennemtænkt og testet løsning, ingen før har set, og understrege deres ledende position på markedet.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36