Vikan sætter nye standarder for sikker og hygiejnisk rengøring i fødevareindustrien

Vikan er en førende producent af hygiejniske rengøringsredskaber. De tager udgangspunkt i deres kunders behov, og har både fokus på høj hygiejne gennem produkter og adfærd, men også på miljøet.

Men selv veletablerede virksomheder, kan have brug for nye perspektiver og innovation, og det fik Vikan gennem samarbejdet med Artlinco.

Kunde
Vikan ApS

 

Ydelser
Indsigt og Analyse, Teknologiscreening, Idégenerering, Konceptudvikling, Design

 

vikan.com

Vikan Blue handbrush

Opgave

Netop fordi Vikan har fokus på både produkt og forbruger, var det oplagt at indgå et samarbejde med Artlinco. Vikan havde en ambition om at udvikle de sikreste, mest hygiejniske rengøringsløsninger til fødevareindustrien. Mange af de eksisterende børster og koste på markedet havde det problem, at der var for mange steder, hvor bakterierne kunne gemme sig.

Samtidigt var de lavet med metalkomponenter, hvilket gav risiko for at metallet kunne falde ud og ned i maden. Derfor skulle der udvikles et nyt koncept, der kunne leve op til begrebet superhygiejne og Vikans vision.

Vikan blue broom

Indsigt

Artlinco arbejder altid ud fra princippet, at alt skal se ud af en årsag – vi vil give brugerne det, de rent faktisk har behov for. Derfor gik vi også i dette projekt i gang med at researche. Vi undersøgte bl.a. hvordan børster og koste til rengøring rent faktisk bliver brugt på bl.a. slagterier og hospitaler, for at finde ud af, hvor i processen, der kunne være udfordringer.

Vi snakkede også med en række hygiejneeksperter og fandt ud af, at den klassiske kost egentlig bare flytter støvet i stedet for at fjerne det. Med den indsamlede viden fik vi skabt et solidt grundlag for, hvordan vi skulle udvikle de nye børster og koste, så de tog udgangspunkt i brugernes behov.

“This revolutionary invention is at the heart of our UST technology and enables us to provide our customers with the most hygienic brush wear option on the market today.”

Deb Smith, Global R&D Manager, Vikan

Innovation

Vi udviklede en række børster og koste, som sætter helt nye standarder for hygiejne. De er nemme at gøre rent, og er støbt på en patenteret måde, der eliminerer bakterielommer og metalstykker. Hver børste er udviklet med et bestemt formål for øje – i forløbet fandt vi nemlig ud af at for at sikre en høj hygiejne samt funktionalitet, skulle børstehårene sidde forskelligt, alt afhængig af, hvad børstene skal bruges til.

På samme tid arbejdede vi med zoneinddelinger, hvor børster og koste fik en bestemt farve, til et bestemt formål, for at reducere krydskontaminering mest muligt. Resultatet af projektet blev altså et nyt superhygiejne børstekoncept med det passende navn: Ultra Safe Technology.

Skal vi
hjælpe dig?

Søren Xerxes Frahm
Founder & CEO
sxf@artlinco.com
Tlf. +45 40 61 80 36